بروشور چیست؟

 بروشور یک ابزار بازاریابی ملموس مقرون به‌صرفه است، که برای تبیلغ کسب‌وکار، خدمات، محصولات و… در بین عموم توزیع می‌شود. بروشور اغلب در‌قالب یک صفحه کاغذی و یا مقوایی با عکس، متن، طرح وکتور، اینفوگرافیک و لوگو طراحی می‌شود.
در نظر داشته باشید که همه بروشورها چاپ نمی‌شوند و کاغذی نیستند. بلکه بروشورها به‌صورت دیجیتالی هم طراحی می‌شوند و در محیط وب قابل انتشار و حتی امکان لینک دادن هم دارند.

 هدف اصلی بروشور، گسترش دانش مخاطب در مورد یک موضوع خاص و جذب آن نسبت به برند و کسب‌و‌کار است. برشور با اطلاعات مفید و مختصری که دارد، خیلی سریع کسب‌وکار شما را به مخاطب انتقال می‌دهد. اصول طراحی بروشور باید به گونه‌ای باشد که در نگاه اول مخاطب را جذب کند. در بروشور باید محصولات، نمایندگی یا خدمات خود را به روشی بصری تبلیغ کنید و بین خودتان و مشتریان اعتماد ایجاد کنید.

 ممکن است بپرسید چرا بروشور یکی از بهترین راه‌های تبلیغاتی است؟ در پاسخ باید بگویم، بروشور یکی از بهترین راه‌های بازاریابی است. زیرا به راحتی کسب و کار شما تعریف می‌شود و نتایج سریعی به همراه دارد. درنتیجه پیشرفت و مطرح شدن برند و کسب‌وکار شما قطعی است.

کاتالوگ با بروشور متفاوت است. در کاتالوگ اطلاعات شرکت و اکثر محصولات و خدمات قرار دارد. ولی در بروشور محصول و یا خدمات خاص برای تبلیغ استفاده می‌شود.

مزایای استفاده از بروشور

  • بروشور نسبت به دیگر راه‌های تبلیغاتی بسیار مقرون به صرفه است.
  • بروشور بسیار راحت و قابل درک است.
  • مخاطبان هدف را سریع جذب می‌کند.
  • اطلاعات کامل برند، کسب‌وکار، خدمات و یا محصولات را، ارائه می‌دهد.

انواع سایز بروشور و نوع تاشو آنها

 بروشور انواع مختلفی دارد؛ و هر نوع بروشور، نقش متفاوتی دارد. بروشورها را می‌توان با توجه به فرمت، طرح و نوع طبقه بندی کرد. چاپ عمومی بروشور در کشور ایران شامل: دروازه‌ای، خورجینی و آکاردئونی می‌باشد. نوع تای بروشور 2و3و4 می‌باشد که در سایز های مختلف کاغذ 80گرم تحریر تا 300 گرم گلاسه چاپ میشود. 

  • بروشور دیجیتالی E-Brochures:

 یکی دیگر از انواع بروشورهای تبلیغاتی، بروشورهای الکترونیکی یا بروشور دیجیتالی است. این نوع بروشور برای افزایش مشتری در کسب و کارهای آنلاین ایجاد شده است و ماهیت فیزیکی نداشته و به چاپ نیز، نیازی ندارد. یکی از کاربردهای بروشور دیجیتال طراحی سریع آن بدون درنظر گرفتن قوانین رنگ (cmyk) است و بصورت آزادانه با سایز های مختلف طراحی میشود و در فضای وب و تلفنهای همراه قابل انتشار است.

  • بروشور دروازه‌ایی Gatefold Brochure:

 طراحی تاشو این بروشور به سمت داخل می‌باشد، که استفاده از آن را بسیار راحت می‌کند. این نوع بروشور، کیفیت کاغذ بسیار بالایی دارد. به همین دلیل نسبت به دیگر بروشورها، دیرتر آسیب می‌بیند و مخاطبان برای مدت طولانی‌تری می‌توانند این نوع بروشور را داشته باشند. در نظر داشته باشید که نوع گرماژ کاغذ انتخابی بروشور براساس بودجه سفارش دهنده میباشد و منظور از بروشور دروازه‌ای نوع تاشو آن است. 

  • بروشور دوتایی Bi-fold brochures:

 بروشور Bi-Fold جزو رایج‌ترین بروشورهایی است که امروزه بسیار پرکاربرد می‌باشد. این بروشور یکی از محبوب‌ترین و پرکاربردترین انواع بروشورها است. در حالی که طرح رسمی‌تری نسبت به بروشورهای سه‌تایی دارد. این نوع بروشور عمدتاً برای کاتالوگ‌ها و ارائه محصولات، نمایشگاه های تجاری و جلسات شرکت و غیره استفاده می‌شود.

  • بروشور سه‌تایی Tri-fold Brochure:

 این بروشور سه‌تایی می‌باشد و اسمش کاملاً مشخص است. بروشور سه‌تایی، یک بروشور بسیار رایج و معمولی است. ما در اکثر کسب‌و‌کارها و مغازه‌ها این نوع بروشور را دیده‌ایم و کاملاً با آن آشنا هستیم. این بروشور فضای کافی به طراحان می‌دهد تا با اطلاعات و طراحی جالبی که ارائه می‌دهند، مخاطبان را جذب کنند. شما با هرنوع فعالیت و کسب‌وکاری که دارید، می‌توانید از این بروشور برای معرفی و تبلیغات خود استفاده نمایید.

  • بروشور زیگزاگی Z-fold Brochure:

 بروشور Z-Fold، یکی دیگر از انواع بروشورها به حساب می‌آید که با توجه به تطبیق پذیری که ارائه می‌دهد، گزینه‌ای عالی برای تا زدن است. طراحان می‌توانند هر موضوعی را مرتبط به هر صفحه جدا طراحی کنند. یا بروشور را طوری طراحی کنند که با یک عکس بزرگ به‌طور کامل باز شود. در هر صورت بروشور عالی برای تبلیغات کسب و کارتان به حساب می‌آید.

  • بروشور آکاردئونی Accordion fold Brochure:

 این بروشور مشابه ساز آکاردئون باز و بسته می‌شود. در این نوع بروشور یک سری تا‌های موازی برای ایجاد چند لت با اندازه‌ی یکسان زده می‌شود. به علت این‌که هر لت در جهت مخالف لت قبلی قرار دارد به‌راحتی باز و بسته می‌شود.
تای بروشور آکاردئونی یک انتخاب محبوب برای بروشورهای چند صفحه‌ای‌ است. علاوه بر‌ ارائه‌ی ظاهری متفاوت، معمولاً استفاده از بروشور‌های آکاردئونی مقرون به صرفه‌تر از تولید یک کتابچه‌‌ی چند صفحه‌ای است. این برشور شبیه به بروشور دروازه ای است با این تفاوت که روش تا زدن آن فرق می‌کند.

  • بروشور فرانسوی French fold Brochure:

 این بروشورها فضای وسیعی در اختیار طراحان قرار می‌دهند. به همین دلیل برای نقشه‌ها، پوسترها، اینفوگرافیکی‌ها و مطالب با طرح‌های گرافیکی بزرگ ایده‌آل هستند. بروشور تای فرانسوی چهار لت دارد.
در این نوع بروشور، کاغذ از وسط تا می‌شود و سپس به‌صورت عمود بر تای اول به نصف دیگر تا می‌شود.

  • بروشور دوبل موازی Double Parallel Fold Brochure:

 روش تا کردن این نوع بروشور ساده است و فضای کافی برای تقسیم اطلاعات مهم در اختیار طراح  قرار می‌دهد. به همین دلیل برای طرح‌های تبلیغاتی بزرگ و نقشه ایده‌آل است.
ابتدا برگه را به دو قسمت مساوی تقسیم و سپس هر قسمت را دوباره به دو قسمت مساوی دیگر تقسیم می‌کنند. با این روش  یک بروشور چهار لت ‌به وجود می‌آید. این روش تا کردن باعث می‌شود، درصورت نیاز بروشور دوبل موازی در یک پاکت کوچک ‌جا داده شود.

  • بروشور نقشه موازی Parallel map fold Brochure:

 در بروشورهای نقشه موازی، ورق را از وسط تا می‌کنیم و سپس هر قسمت را دوباره در جهت مخالف از وسط تا می‌کنیم.
این بروشور می‌تواند حجم زیادی از محتوا را در خود جای دهد. از این رو، برای سازمان‌هایی که طیف متنوعی از محصولات را برای نمایش دارند، ایده‌آل است.

  • بروشور متقاطع Cross fold Brochure:

 یک ورق کاغذ را چندین بار تا می‌کنیم تا بروشورهای متقاطع(ضبدری) را تشکیل دهیم. این بروشورها از نظر اندازه جمع و جور هستند و حمل آن آسان است. از این‌رو، راهنمای گردشگری و نقشه‌ها معمولاً به صورت بروشورهای متقاطع ارائه می‌شوند. جلد جلوی بروشور محتوای داخل آن را نشان می‌دهد. سطح بزرگ بروشور فضای بسیار زیادی برای گنجاندن گرافیک‌های خلاقانه، نمودارها، تصاویر و نقشه‌ها دارد. حتی ممکن است از یک بروشور رنگارنگ تاشو متقاطع به عنوان یک پوستر سفارشی استفاده شود. این بروشور به نوبه خود، تصوری طولانی مدت از برند در ذهن مشتری ایجاد می‌کند.

  • بروشور با قالب Die-cut fold Brochure:

 بروشور قالب شبیه بروشور زیگزاگی است. در این نوع الگوی تاشو قسمت بالایی ورق به صورت مورب برش داده می‌شود. از این رو، پانل جلویی کوچکتر از دو پانل دیگر می‌شود. در نتیجه، بیننده می‌تواند دو پنل دیگر را حتی زمانی که بروشور تا شده است، ببیند.
سازمان‌ها از این برش عاقلانه استفاده می‌کنند؛ تا از طریق دید دو پانل دیگر، توهم بعد اضافی را به پنل جلویی بدهند. این نوع تاکرذن،منحصر به فرد است و در میان بروشورهای دیگر متمایز است. سازمان‌ها از این بروشورها در رویدادهایی مانند: نمایشگاه‌ها و کنفرانس‌ها برای جلب توجه بیشتر به برند خود استفاده میکنند. این نوع بروشور نیاز به تهیه تیغ دارد و هزینه آن جداگانه است.

  • بروشور رول Parallel Roll Fold Brochure:

 تا کردن رول به عنوان تاهای بیش از حد یا بشکه نیز شناخته می‌شوند. رول فولد، شامل مجموعه‌ای از تاهای موازی است که چندین پانل تقریباً یکسان را تشکیل می‌دهد. تاهای رول معمولاً منجر به اسنادی با بیش از هشت پانل می‌شود. این بروشور حجم زیادی از اطلاعات را در خود جای می‌دهد. از این رو، شرکت‌ها از این بروشور برای تهیه آموزش‌ها و جزوه‌های آموزشی استفاده می‌کنند.

نکات قبل از شروع طراحی بروشور

 برای این‌که یک بروشور خلاق و جذب کننده‌ای داشته باشید، باید هنگام طراحی آن، اصولی را رعایت کنید. هرچه بروشور خلاقانه‌تر باشد، مخاطبین بیشتری جذب برند شما می‌شوند. در نهایت کسب‌وکارتان روز به روز پیشرفت خواهد کرد.

  • مخاطب هدف را شناسایی کنید.

 مخاطب هدف، گروه خاصی از افراد است که به محصول یا خدمات شما علاقمند می‌باشد. در طراحی بروشور باید سلیقه مخاطبان را در نظر گرفت. مخاطب هدف ممکن است افراد یک گروه سنی خاص، حرفه، سطح درآمد، جنسیت، وضعیت تأهل و… باشد. برای مثال، بروشوری با هدف مادران جوان، باید متفاوت از بروشورهایی که برای بازنشستگان طراحی شده است باشد. اما در نهایت بایستی ساده و شیک طراحی شود.

  • قالب مناسب را انتخاب کنید.

 بر اساس مخاطبان هدف خود، قالب بروشور را تعیین کنید. منظور از قالب، قالب برش نیست، قالب، شامل عناصری مانند: اندازه، نوع کاغذ، گراماژ کاغذ، نوع چاپ، سلفون آن، کلیشه طلاکوب، یو وی موضعی، یک رو یا دو رو بودن و تعداد تاها و توزیع بروشور می‌شود.

  • نوع اطلاعات را تعیین کنید.

 اطلاعاتی که درج می شود از یک بروشور به بروشور دیگر متفاوت است. اول از همه اطلاعات اولیه را از مشتری دریافت کنید، آن را دسته بندی کنید و سپس شروع کنید. بروشور شامل: بیانیه شرکت یا سازمان، ویژگی های محصول مشخص، نمودارها، دستورالعمل‌ها، عکس‌ها و لوگو می‌باشد.
برای کمک به تصمیم گیری نوع اطلاعات، به این فکر کنید که بروشور چه هدفی را دنبال می کند. آیا این کار برای یادآوری اصول اولیه کسب و کار شما به مشتری بالقوه است؟ یا برای فروش یک سرویس یا محصول خاص است؟

  • مطالب را بچینید.

 نکته کلیدی در طراحی بروشور این است که، باید ساده و مؤثر باشد. اطلاعات بیش از حد باعث می‌شود، بروشور درهم و خسته کننده باشد. در طراحی بروشور از 2 الی 4 رنگ استفاده کنید. به عنوان مثال، از یک رنگ برای عناوین و زیرعنوان ها و رنگ دیگر برای متن عمومی استفاده کنید.

  • چک کردن کدهای رنگی.

دقت کنید که در انتخاب رنگ پروژه های چاپی دقت کامل داشته باشید. رنگهای داخل نرم افزار با رنگهای جوهر چاپ تفاوت زیادی دارد، و بهتر است که در color mode نرم افزارها گزینه CMYK را انتخاب کنید و سپس طراحی را آغاز کنید. برای مثال برای انتخاب کد رنک مشکی در چاپ در قسمت color picker نرمافزارهای طراحی میزان black را روی عدد 100 قرار دهید و مابقی مقادیر یعنی C, M, Y را روی عدد صفر بگذارید، این اعداد براساس میزان استفاده جوهر روی کاغذ است.
 
blank

اطلاعات مهم در بروشور

 هنگام طراحی بروشور، باید بدانید که چه اطلاعاتی را باید در بروشور قرار دهید. اطلاعات مهم و اساسی که باید در بروشور باشد:

  • یک تیتر جذاب
  • تصاویر هدفمند و با کیفیت
  • متن مختصر
  • عناصر برندسازی
  • اطلاعات تماس
  • فراخوانی برای اقدام
  • اگر بروشور دیجیتالی است، عناصر تعاملی را به آن اضافه کنید.
blank

5 نکته طلایی در طراحی بروشور

  • جملات کوتاه بنویسید.

 در بروشور از جملات کوتاه و مختصر استفاده کنید. استفاده از جملات طولانی یا پیچیده می‌تواند خواننده را خسته کند. در نتیجه خواننده از مطالعه باقی بروشور صرف نظر می‌کند.

  • از اصطلاحات تخصصی استفاده نکنید.

 در بروشور از اصطلاحات تخصصی استفاده نکنید. متن و گفتار در بروشور باید واضح و قابل فهم باشد. (مخاطب نهای کیست؟)

  • از تکرار بپرهیزید.

 بارها و بارها از عبارات یا ایده‌های مشابه در بروشور استفاده نکنید. زیرا باعث می شود اعتبار خود را نزد مشتری یا مخاطب هدف از دست بدهید. برای اینکه از نظر مخاطب منحصر به فرد و متمایز باشید، باید کلمات ساده‌ای را انتخاب کنید که قبلاً از آن‌ها استفاده نکرده‌اید. اصل دیزاین در سادگی است.

  • به املاء صحیح کلمات دقت کنید.

 قبل از انتشار، چندین‌بار تمام بروشور را بررسی کنید؛ تا از اشتباهات املایی و غلط املایی جلوگیری شود. زیرا غلط املایی در بروشور باعث می‌شود که کسب‌وکار شما غیرحرفه‌ای به نظر برسد. در نتیجه کسب‌و کار شما، یک کسب‌وکار بی‌سواد شناخته میشود.

  • از صدای منفعل استفاده نکنید.

 برای جلب توجه مخاطب باید از گفتار واضح و قابل فهم استفاده کنید و از فرمول های ناشناخته پرهیز کنید.

 

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم شما را با مفهوم و نکات بروشور و انواع آن آشنا کنیم. تا برای تبلیغات کسب و کارتان و جذب مخاطبین خود، هدفمند عمل کنید. جهت طراحی بروشور کافیست با آژانس بالی در ارتباط باشید و سفارش خود را ثبت کنید. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed