اگر کسب و کار شما به نحوی است که محصول یا خدماتی برای ارائه به مشتریان دارید، پیشنهاد میشود برای معرفی و تبلیغ، کاتالوگ عرضه کنید. کاتالوگ باعث میشود کسب و کار شما موفق عمل کند. در این مقاله به مباحث کاتالوگ، مزایای استفاده از کاتالوگ و انواع کاتالوگ میپردازیم.
آژانس بالی توییت
کاتالوگ چیست؟
کاتالوگ یک کتابچه، مجله یا جزوهای از محصولات، خدمات و یا موجودی فروشگاه است؛ که با ابعاد و اشکال مختلف، جزئیات و دادههای مهم مانند: تصاویر، توضیحات، مشخصات و قیمت ارائه میشود. هدف اصلی کاتالوگ، ارائه اطلاعات لازم به مشتری بالقوه است.
کاتالوگها فقط بصورت فیزیکی طراحی نمیشوند؛ بلکه با پیشرفت فناوری و تکنولوژی و رواج یافتن خرید و فروشهای اینترنتی کاتالوگ دیجیتال نیز طراحی میشود. همچنین یک وبسایت فروش محصول، خود به تنهایی نوعی کاتالوگ به حساب میآید. زیرا اطلاعات کامل و دقیق هرمحصول در آن درج شده است.
کاتالوگ میتواند اطلاعات مهمی درباره شرکت تولید کننده، محصولات و خدمات، در اختیار مخاطبین قرار بدهد. ارائه کاتالوگ باعث میشود، افرادی که قصد خرید و یا دریافت خدمات از شرکت شما را دارند، به راحتی تصمیمگیری کنند.
کاتالوگ با بروشور متفاوت است. در کاتالوگ اطلاعات شرکت و اکثر محصولات و خدمات قرار دارد. ولی در بروشور محصول و یا خدمات خاص برای تبلیغ استفاده میشود.
کاتالوگ یک کتاچه یا مجله با ابعاد و تعداد صفحات بالا است که برای معرفی محصولات، خدمات و شرکت طراحی و عرضه میشود.
مزایا استفاده از کاتالوگ
- به راحتی بین مخاطبان هدف توزیع میشود.
- کاتالوگ، باعث ایجاد برند سازی بصری میشود.
- کاتالوگ به تصمیم گیری مخاطب، کمک زیادی میکند. زیرا مخاطب میتواند با کمک اطلاعاتی که در اختیارش گذاشتهاید، محصول مورد نیاز خود را خریداری کند.
- کاتالوگ در صرفه جویی زمان موثر است. با ارائه کاتالوگ به فروشندگان و مشتریان، دیگر نیاز به توضیحات فردی نیست.
- دسترسی سریع و راحتی دارد. مخاطب میتواند به راحتی هر محصولی را که میخواهد در کاتالوگ مشاهده و اطلاعات مورد نیاز را کسب کند.
- کاتالوگ با ارائه یک نمای کلی از تمام اطلاعات محصولات تجاری، به مدیران بازاریابی محصول کمک میکند تا پیشنهادات محصول جدید را برنامه ریزی کنند.
- کاتالوگ روند فروش را بهبود میبخشد. زیرا اطلاعات کامل موجود در کاتالوگ باعث میشود، فروشنده به راحتی محصول را به مشتری معرفی کند.
- یک کاتالوگ صنعتی خوب، اگر با اصول طراحی کاتالوگ ساخته شده باشد، به عنوان یک تجارت حرفهای معرفی میشود، که از هر نظر دارای ارزش بالایی است. از آنجایی که اکثر خریداران به صورت آنلاین خرید میکنند یا حداقل جستجوی خود را به صورت آنلاین شروع میکنند، یک کاتالوگ محصول، زمان خریدارشان را با ارائه اطلاعاتی که برای تصمیمگیری نیاز دارند، کوتاه میکند. علاوه بر این، با ایجاد کاتالوگهای تعاملی، میتوانید تجربه کاربری آنها را نیز بهبود ببخشید.
معرفی انواع کاتالوگ
کاتالوگها انواع مختلفی دارد که در ادامه به معرفی مهمترین آنها میپردازیم.
کاتالوگ محصول:
اکثر شرکتها از کاتالوگ محصول، برای نمایش برند خود از جمله محصولات و خدماتی که میفروشند، استفاده میکنند. کاتالوگ محصول یک ابزار بازاریابی عالی برای شرکتهای بزرگ، تولیدکنندهها و فروشگاهها است.
کاتالوگ خدمات:
کاتالوگ خدمات، شامل لیستی از خدماتی است که یک کسب و کار به مخاطبان خود ارائه میدهد. این کاتالوگها اطلاعات لازم را در مورد خدمات شرکت به ویژه اجرای این فعالیتها در اختیار مخاطبین قرار میدهد. اطلاعات تماس سازمان نیز باید در کاتالوگ موجود باشد تا علاقمندان بتوانند مستقیماً با شرکت تماس بگیرند.
کاتالوگ تجاری:
کاتالوگ تجاری، یک کسب و کار را به مشتریان و شرکا تبلیغ میکند. کاتالوگهای تجاری بهترین محصولات یا خدماتی را که یک سازمان به عموم ارائه میدهد را به نمایش میگذارد. این کاتالوگها تضمین میکنند که مشتریان و شرکا میدانند یک شرکت چه چیزی میفروشد. درواقع میتوان گفت بهترین کاتالوگهای حرفهای به حساب می آیند.
کاتالوگ فشن و مد:
یکی از رایجترین کاتالوگهایی که مردم در بازار پیدا میکنند، کاتالوگهای مد و فشن است. این کاتالوگها حاوی آیتمهای مختلفی اعم از: کیف، کفش، لباس، جواهرات و غیره هستند. کاتالوگهای مد و فشن، همگی دارای عکسهایی برای تشخیص محصولات از یکدیگر میباشند.
کاتالوگ دیجیتال
کاتالوگهای فوق به صورت دیجیتالی نیز طراحی میشوند. حال سوال پیش میآید که، کاتالوگ دیجیتال چیست؟ کاتالوگ دیجیتال یکی از پیشرفتهترین کاتالوگهایی است که در عرضه الکترونیک بسیار مدرن میباشد و با استفاده از طراحی های گرافیکی و غیره طراحی می شود.
کاتالوگهای دیجیتال بصورت PDF، Word و ارائه گرافیکی عرضه میشوند. این کاتالوگها لزوماً به صورت آنلاین منتشر نمیشوند و نیازی به اینترنت ندارند. کاتالوگهای دیجیتال را میتوان از طریق اینترنت رد و بدل کرد، اما برخی از قالبها امکان دانلود و بررسی کاتالوگها را حتی بدون اتصال به شبکه نیز فراهم میکنند. چنین کاتالوگهایی نیاز به آپلود مجدد یا نیاز به بروز رسانی دارند.
کاتالوگ آنلاین
کاتالوگهای آنلاین بخش کلیدی کسبوکارهایی هستند که از طریق اینترنت فعالیت میکنند و به آن تجارت الکترونیک نیز میگویند. کاتالوگها هستهی اصلی چنین مشاغلی را تشکیل میدهند، که هم فهرست موجودی فروشگاه آنلاین و هم ابزار تبلیغاتی هستند.
کاتالوگهای آنلاین را میتوان توسط موتورها جستجو تجزیه و تحلیل و رتبه بندی کرد. در نتیجه، کسب و کار با کاتالوگ آنلاین، شانس بیشتری برای ظاهر شدن مشتریان مختلف بالقوه دارد.
10 نکته طراحی کاتالوگ
- طرح و رنگ جلد کاتالوگ باید جذاب و مناسب باشد.
- از فونتها و تایپ فیسهای متفاوت استفاده نکنید. نهایت 2 فونت متفاوت.
- از عکسهای باکیفیت و اصلی استفاده کنید.
- محصولات جدید و پرفروش را در کاتالوگ قرار دهید.
- از رنگ و طرح سازمانی خود استفاده نمایید. کاتالوگ یک تبلیغ و برند سازی بصری است.
- سعی کنید کاتالوگ یکنواخت نداشته باشید و با قرار دادن یک تصویر کامل در کل صفحه یا … کاتالوگ را از یکنواختی خارج کنید.
- کاتالوگ درهم و شلخته بیننده را خسته میکند. فاصله بین تصاویر و توضیحات را حفط کنید.
- از توضیحات قانع کننده و مؤثر استفاده کنید. از توضیحاتی استفاده کنید تا خواننده کاتالوگ اقدام به خرید و یا دریافت خدمات نماید.
- تعداد صفحات کاتالوگ با توجه به نوع فعالیت متفاوت است. کاتالوگ حداقل 8 صفحه دارد. کاتالوگ را به نحوی طراحی کنید که مخاطب خسته نشود و تا پایان کاتالوگ را بخواند.
- جنس جلد و صفحات کاتالوگ اهمیت بسیاری دارد.
سخن پایانی
در طراحی کاتالوگ از خلاقیتهای جدیدی استفاده کنید، تا بتوانید مخاطبان خاص را جذب برندتان نمایید. برای طراحی حرفهای و خاص خودتان با آژانس بالی در ارتباط باشید.