داستان سرایی(Story Telling): حتما شده است که ذهن شما درگیر یک فیلم, سریال, انیمیشن و ... شدهاست و کاملا شما را به خود جذب کرده و باعث شده که لذت بیشتری از آن ببرید. راه های زیادی برای علاقهمند کردن مخاطب وجود دارد که یکی از آنها داستان سرایی(Story Telling) است. اگر میخواهید بیشتر در مورد قصه گوی و یا داستان سرایی بدانید همراه ما در ادامه مطالب از وبلاگ سایت بالی باشید.
M.mahdi Javadi توییت
قصه گویی در محتوا...
داستان سرایی (StoryTelling) چیست؟
داستان سرایی storytelling یعنی قصه گفتن, داستانی را تعریف کردن. کاربرد داستان سرایی در مورد استفاده از داستانها برای جذب مخاطب یا برای شفاف کردن چیزی است. داستان ها همیشه راهی برای برقراری ارتباط بودهاند. قبل از اینکه انسانها یاد بگیرند چگونه بنویسند، برای یکدیگر داستان میگفتند. به خاطر سپردن داستانها بسیار سادهتر از واقعیتها است و همچنین، داستانها لذت بخشتر هستند و آنها تخیل شما را تحریک میکنند. داستانها توجه مخاطبان شما را افزایش میدهند. اگر از داستانها به درستی استفاده کنید، داستانها به شما کمک میکنند پیام خود را واضحتر منتقل کنید. شما به کمک داستان در تلاشید تا بهجز برقراری ارتباط با مخاطب، او را درگیر کنید تا باعث شود که تعامل بیشتری با شما داشته باشد.
نیاز ما به قصه گویی و دلایل آن
قصهگویی یادگیری زبان را زنده و یک امر مشارکتی و فراگیر ایجاد میکند, که به مخاطبان اجازه میدهد از شنیدن زبان به شیوهای پویا، سبک, لذت بخش و سرگرم کننده بهرمند شوند. ما به داستان سرایی در بیشتر اوغات نیاز داریم مانند نوشتن وبلاگها, پست و ویدیوهای اینستاگرام و… داستان سرایی باعث جذب و درگیر کردن مخاطب میشود به شرط این که درست از آن استفاده کنید و پیامتان را به صورت کاملا واضح در متن یا ویدیو خود به مخاطب برسانید. داستانها باعث میشوند که شما بتوانید نظرهای خود را بگویید و از آنها دفاع کنید.
بازاریابی داستان سرایی(story telling)
بازاریابی داستان سرایی به معنای استفاده از یک روایت برای انتقال پیام است. هدف این است که بیننده را وادار کند چیزی را احساس و آنها را تشویق به اقدام آن کند. داستان سرایی در بازاریابی به مصرفکنندگان کمک میکند تا بفهمند چرا باید به چیزی اهمیت دهند، و این کار در انسانی کردن برند شما مؤثر است.
چگونه یک داستان خوب بنویسیم؟
اگر به تازگی شروع به نوشتن و داستانگویی کردهاید، در اینجا چند نکته را با شما در رابطه با داستان سرایی در میان میگذاریم که به شما کمک کند تا روایتهای خود را تقویت کنید و مخاطب خود را درگیر کنید که شامل نکات زیر است.
- نوع داستان را مشخص کنید.
- ساختار شفافی داشته باشید: نوشتار, و عنوان ساده و واضح داشته باشید.
- از تجربه ها شخصی خود استفاد کنید.
- داستان را به صورت سرگرم کننده بنویسید تا مخاطب هم از داستان لذت ببرد و هم پیگیر ادامه داستان شود.
- از بعضی نکات آموزشی هم میتوانید استفاده کنید.
- .ساختار سازماندهی شده و مرتبی داشته باشید
- با جملات طنز و یا مهمتر کردن یک شخصیت آن را به یاد ماندنی کنید.
- استراتژیک داشته باشید.
- مخاطبان خود را بشناسید و از سبک متناسب استفاده کنید.
- اکنون میتوانید با رعایت نکات گفته شد شروع به نوشتن یک داستان خوب و مخاطب گیر کنید.
5 روش نوشتن یک داستان موثر
مخاطب خود را در داستان غرق کنید.یک داستان شخصی بگویید.(از خود یا یکی از شخصیت های داستان)
تعلیق ایجاد کنید.
شخصیت ها را زنده کنید.(جان بخشی)
با برداشت مثبت پایان دهید (مثل موضوع سفر یک قهرمان که در انتها خوب تمام میشود).
یادتان باشد یک داستان موفق شامل نکات آموزنده، داشتن کنتراست در نقش بازیگرها (شخصیت منفی و مثب در مقابل یک دیگر)، داشتن قسمتهای طنز، و سفر قهرمان است. در انتها این داستان باید به فروش برسد.
کدام داستان سرایی موفقتر است ؟
برای داشتن یک استوری تلینگ موفق باید تمام حواس شما به مخاطب باشد. و تلاش کنید که بجز جلب توجه او، با او رابطه عاطفی داشته باشید و همچنین به سوالات مخاطب پاسخ دهید. در همین حال ساختار اصولی داستان را حفظ کنید، یکنواخت و یکدست بنویسید و تعلیق را فراموش نکنید. کاری کنید تا مخاطب کاملا خود را در داستان قرار دهد، شخصیتها و موقعیتها را درک کند. در این تلاش باشید که مخاطب به دنبال ادامه داستان باشد و نتواند چشم از داستان شما بردارد.
نتیجه گیری
کلام آخر: استوری تلینگ نقش بسیار مهمی در اجتماع و بین مخاطبین دارد. اگه شما در این زمینه قوانین و نکات را رعایت کنید میتوانید یک استوری تلینگ موفق داشته باشید و توسط آن مخاطب های زیادی را در فضای مجازی و یا دنیای واقعی جذب کنید.
در آینده نزدیک مطالب مهمتری در مورد داستان سرایی خواهیم داشت.